فریمورک Electron JS
الکترون جی اس چیست؟
Electronjs یک فریمورک برای ساخت اپلیکیشن های دسکتاپ با استفاده از HTML و CSS و JavaScript است.به زبانی ساده تر شما مثل یک وبسایت کدنویسی میکنید و در نهایت Electron JS کدهای شما رو به اپلیکیشن Cross-platform تبدیل میکنه؛ cross platform یعنی قابل نصب در سیستم عامل های مختلف (مک و لینوکس و ویندوز) و فقط با یک بار کد نویسی! معرکس!!! در واقع همزمان با ساخت وبسایت، اپلیکیشن Desktop هم دارید و از همون تکنولوژی Nodejs و جاوااسکریپت استفاده میشه. سایت های معروفی مثل Slack , Microsotft و حتی رادیو جوان هم از فریمورک الکترون جی اس برای ساخت اپلیکیشن های دسکتاپی استفاده میکنند. به نظر من جاوااسکریپت یه بار دیگه قدرت خودشو ثابت میکنه با Electron JS.
شعار فریمورک Electronjs
*If you can build a website, you can build a desktop app* *اگر می توانید یک وب سایت بسازید ، می توانید یک اپلیکیشن دسکتاپ بسازید*
تاریخچه Electron JS
داستان الکترون جی اس از سال 2013 با هدف ساخت یک ویرایشگر متن (Text Editor) به صورت کراس پلتفرم با استفاده از تکنولوژی های سمت وب مثل جاوا اسکریپت شروع شد و با تغییراتی که پیدا کرد سال 2015 اسمش به Electronjs تغییر پیدا کرد و به شکل امروز مورد استفاده برنامه نویسان قرار گرفت. پس فریمورک و تکنولوژی قدرتمندی که به تازگی معرفی شده و هنوز مونده تا بخواد معروف بشه؛ پس بهترین کار یادگیری سریع Electron js تا از بقیه برنامه نویسا جلوتر باشید.
مزایا و معایب فریمورک الکترون جی اس
فریمورک الکترون جی اس هم مانند فریمورک های محبوب دیگر دارای مزایا و معایبی میباشد.
مزایای الکترون جی اس:
- کراس پلتفرم (cross platform): به توسعه دهنگان این اجازه را میدهد تا بتوانند برنامه های دسکتاپ برای چند پلتفرم ویندوز ، لینوکس و مک بدون نیاز نوشتن کد مخصوص برای هر کدام بسازند.
- اکو سیستم گسترده: الکترون جی اس دارای طیف گسترده از ابزار ها ، پلاگین ها و کتابخانه ها برای بهبود فرایند توسعه به برنامه ها ارائه میدهد و دارای یک جامعه بزرگ و فعال است.
- عملکرد:الکترون جی اس به دلیل عملکرد بالایی که دارد. با بهره گیری از قدرت Chromiumو nodejs به توسعه دهنگان این امکان را میدهد تا برنامه های دسکتاپ با تجربه کابری خوب ایجاد کنند.
معایب الکترون جی اس:
- زمان بارگذاری: برخی از برنامه های که با الکترون جی اس توسعه داده میشوند ممکن است زمان بارگذاری آن ها طولانی باشد.
- حجم بالای حافظه: توسعه دهنگان نکته حجم بالای حافظه الکترون جی اس را به عنوان معیب در آورده اند الکترون جی اس ممکن است در برخی برنامه ها با محدویت سخت افزار مشکل ساز شود.
برنامه های نوشته شده با فریمورک Electron.js
- Visual Studio Code
- Slack
- GitHub Desktop
- CodePen
- Spotify
- Evernote
- Discord
این ها تنها چند نمونه از نرم افزارهایی بودند که با فریمورک محبوب و قدرتمند الکترون جی اس نوشته شده اند.
پیش نیاز یادگیری فریمورک الکترون جی اس
قبل از شروع فریمورک Electorn.js شما باشد با زبان های برنامه نویسی زیر آشنا باشید تا فرایند یادگیری شما سریع تر شود.
- Html
- Css
- Javascript
- Nodejs
ما در مگا جی اس برخی از زبان هایی که شما برای پیش نیاز یادگیری فریمورک الکترون جی اس نیاز دارید را آموزش داده ایم که میتوانید مشاهده کنید.
آموزش رایگان جاوااسکریپت در 4 ساعت
الکترون چگونه کار میکند؟
بعد از اینکه با فریمورک الکترون جی اس آشنا شدید نوبت به این میرسه که ببینیم Electronjs چطوری کار میکنه؟ اپلیکیشن هایی که با Electron نوشته شدند، دو تا پردازش (Process) اجباری دارند؛ پردازش اصلی یا Main process و پردازش رندر یا Rendering process. که هر پردازش عمل متفاوتی رو انجام میده. راه اندازی و ورود و خروج هر اپلیکیشن و یه سری کارهای سبک توسط پردازشگر اصلی انجام میشه. اما پردازش رندری، رابط کاربری (UI) اپلیکیشن رو نمایش میده.
سخن آخر
در این مقاله ما الکترون جی اس رو توضیح دادیم و به طور کلی، الکترون جی اس یک انتخاب محبوب میان برنامه نویسان تبدیل شده است.برنامه نویسانی که مهارت در توسعه وب داشته اند حالا میتوانند برای ساخت برنامه دسکتاپ با کارایی بالا هستند که می توانند برای چندین سیستم عامل از جمله ویندوز ، لینوکس و مک اجرا کنند. electron.js پشتیبانی قوی جامعه از توسعه دهنگان و مجموعه از ویژگی ها را دارد. و همچنین یک فریمورک مدرن برای ساخت برنامه های کاربردی دسکتاپ میباشد.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
ببخشید شما اموزش فریم ورک electron.js رو نمیدید
بله داریم ولی در ماه های آینده