چرا جاوااسکریپت ؟ چرا باید جاوا اسکریپت یاد گرفت
.چرا جاوااسکریپت همه کارس؟
در این مقاله به این موضوع میپردازیم که چرا جاوااسکریپت هم در طراحی و برنامه نویسی صفحات وب، هم در ساخت اپلیکیشن Android و ios و Desktop کاربرد داره؛ یعنی شما با یادگیری کامل جاوااسکریپت و فریمورک هاش میتونید هم اپ بسازید هم وبسایت در واقع یه فول استک واقعی، که در اصطلاح (Full stack JS) میگن. چی از این بهتر. واقعا چرا جاوااسکریپت انقدر خوبه!!!
در حال حاضر اگر به سایت ها و آگهی های استخدامی سر بزنید، حتما به این تیترها زیاد برخورد کردید (“نسلط کامل بر جاوااسکریپت”، “استخدام برنامه نویس مسلط به React و React native”، “استخدام Senior React native”، “استخدام Vuejs Developer” و…) و همه این فرصت های شغلی برای کسانی است که جاوااسکریپت و کتابخانه های آن را حرفه ای یاد گرفته اند.
مقاله مرتبط: مسیر فول استک شدن با جاوااسکریپت
جاوااسکریپت تنها یک زبان برنامه نویسی نیست!
همه ی ما از جاوااسکریپت به عنوان یک زبان برنامه نویسی سمت کاربر یا کلاینت ساید یاد میکنیم. اما اگر کمی دقیق تر به این موضوع نگاه کنیم، به این نکته پی خواهیم برد جاوااسکریپت فراتر از یک زبان برنامه نویسی است. پیشبینی ها این نکته را نشان میدهند که که در آینده تکنولوژی جهت گیری زیادی به سمت بستر وب داشته باشد و همه ی تعامل ها در بستر اینترنت صورت بگیرد. لذا باید از زبان برنامه نویسی ای استفاده کرد که بتواند پاسخگوی این گونه نیاز های ما باشد. همین موضوع باعث شده تا جاوااسکریپت یک گزینه ی خیلی خوب برای اینترنت اشیاء و امور از این قبیل باشد. در آینده با گسترش استفاده از تکنولوژی هایی مانند اینترنت اشیاء، جاوااسکریپت جایگاه بالاتری نسبت به امروز پیدا خواهد کرد.
صفحه مرتبط: یادگیری رایگان جاوااسکریپت
برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل با جاوا اسکریپت !!!
همه ی افرادی که ابتدا به عرصه ی برنامه نویسی قدم میگذارند، غالبا تصور میکنند که جاوا و جاوااسکریپت یک زبان برنامه نویسی هستند اما حقیقت چیز دیگری است. جاوا و جاوااسکریپت دو زبان برنامه نویسی کاملا متفاوت هستند. زبان جاوا زبان بسیار قدرتمندی است که به خاطر محبوبیت بالای سیستم عامل اندروید که توسعه ی اپلیکیشن های آن توسط این زبان شکل میگیرد. جایگاه خوبی را بین زبان های برنامه نویسی بدست آورده است. اما اخیرا فریمورک های جاوااسکریپت این قابلیت را برای ما فراهم میکند تا ما بتوانیم توسط این زبان برنامه نویسی، برنامه هایی را برای سیستم عامل اندروید نیز طراحی و توسعه دهیم.
همینطور Native بودن برخی از فریمورک ها این امکان را برای ما فراهم میکند. تا همزمان دو خروجی برای سیستم عامل Android و ios هم زمان داشته باشیم که این قابلیت زبان جاوااسکریپت هزینه ی کمتری را برای برنامه نویسان به همراه دارد در عین حال نیازی به یاد گیری دو زبان برنامه نویسی مجزا یعنی جاوا و سوییفت نیست و فریمورکی مانند React Native در جاوااسکریپت به تنهایی خروجی هر دو زبان را به ما برمیگرداند. یعنی یکبار برنامه نویسی به همین خاطر افرادی که تمایل به یادگیری برنامه نویسی Android یا ios دارند، جاوااسکریپت را در الویت برای یادگیری قرار میدهند که این نکته باعث رشد بالای محبوبیت این زبان برنامه نویسی شده است و پیشبینی میشود این روند رشد صعودی در آینده نیز ادامه دار باشد.
به نظرم همین یه دلیل میتونه کافی باشه که چرا باید جاوااسکریپت یاد بگیریم
رقابت جاوااسکریپت با زبان های ServerSide
تا مدت ها پیش رقابت بین زبان های سرور ساید php و asp.net برای نوشتن کدهای سمت سرور بسیار پر بحث بود. و پلتفرمی قدرت گرفته از جاوااسکریپت به نام nodejs تا این حد که الان محبوب شده است شناخته شده نبود. اما در حالا حاضر nodejs رقابت خیلی گسترده ای با زبان های سمت سرور قدیمی تر و با سابقه دارد. و در بسیاری از عرصه ها از آنها پیشی گرفته است به طوری که امروز در دنیا به رقیب سرسختی برای php تبدیل شده است. توسط node js میتوان کد های سمت سرور پروژه ی خودمان را توسعه دهیم و مستقل از دیگر زبان های برنامه نویسی میتوان تنها با javascript به این مهم دست یافت. لازم است این نکته را هم در نظر بگیریم که سرعت و امکانات پلتفرم node js به مراتب از دیگر زبان های برنامه نویسی سمت سرور بالاتر و بهتر است.
مقاله مرتبط: Nodejs یا PHP ؟
جاوااسکریپت ابزاری برای طراحی UI و UX
با جاوا اسکریپت میتوان رابط کاربری های زیبایی را برای هر نوع وبسایت یا اپلیکیشنی طراحی و توسعه داد. این کار توسط هیچ زبان دیگری بجز جاوااسکریپت با این قدرت و کیفیت صورت نمیگیرد. توسط کتابخانه های جاوااسکریپت مانند JQuery میتوان به صورت ساده تر رابط کاربری زیبایی را برای وبسایت طراحی کرد که کار کردن با جاوااسکریپت را برای ما ساده تر میکند.
جامعه ی آماری بسیار خفن جاوا اسکریپت
تعداد برنامه نویس هایی که با جاوااسکریپت کار میکنند در انجمن ها بسیار زیاد است. و این خود باعث شده است که بتوان در کمترین زمان پاسخ سوالات و مشکلات خودمان را در مورد جاوا اسکریپت پیدا کنیم. از نگاهی دیگر هر روزه برنامه نویس های حرفه ای و شرکتهای بزرگی مانند گوگل و فیسبوک کتابخانه های جدید با امکانات مختلفی را منتشر میکنند. فریم ورک ها و چارچوب های توسعه داده شده در این زبان بسیار زیاد است و این خود باعث آن شده است که توسعه ی اپلیکیشن ها و وبسایت ها در مدت زمان کمتر و با بهترین امکانات صورت بگیرد.
روز به روز این جامعه در حال افزایش است و تعداد برنامه نویس های این زبان در چند سال اخیر رشد زیادی داشته است. یکی از مهم ترین دلایل رشد زبان برنامه نویسی javascript درآمد بالایی هست که نسبت به دیگر زبان ها، برنامه نویس ها کسب میکنند. در نمودار زیر میزان درآمد یک برنامه نویس فول استک جاوااسکریپت در کشور های مختلف نمایش داده شده است که میتواند یک معیار عالی برای پیشبینی آینده روشن این زبان برنامه نویسی باشد.
بیشتر بخوانید: پلتفرم Nodejs
آینده جاوا اسکریپت روشن است!!
فک میکنم موارد بالا دلایل کافی برای اینکه چرا جاوااسکریپت یاد بگیریم بیان شد. اگر میخواهید یک زبان برنامه نویسی را انتخاب کنید و به صورت جدی یادگیری آن را شروع کنید. زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت یک گزینه ی خیلی عالی و مناسب میتواند باشد که تمام نیاز های شما را رفع میکند. در یادگیری زبان جاوااسکریپت باید بسیار صبور بود و تمرین کرد. امروز این زبان جایگاه بسیار عالی ای را در بین دیگر زبان های برنامه نویسی کسب کرده است و طبق بررسی ها و آمار های گرفته شده از وبسایت های مختلف، در آینده بهترین زبان خواهد بود. با درج نظر های خود در انتهای این مقاله تجربیات خود در رابطه با زبان برنامه نویسی جاوااسکریپت به اشتراک بزارید.
بازارکار جاوااسکریپت
اما دلیل دیگری که وجود دارد برای اینکه چرا جاوااسکریپت را یاد بگیریم. بازار کار آن است بازار کار این زبان چه در ایران در خارج از کشور مناسب و خوب است و کافی است. نگاهی به سایت های استخدامی ایرانی یا خارج از کشور ببینید تا تقضا برای جذب نیروی کار برای این زبان محبوب را مشاهده کنید. رشد تقاضا برای توسعه دهندگان جاوا اسکریپت با تجربه افزایش پیدا کرده است. شرکتها همچنان به دنبال توسعه دهندگان جاوا اسکریپت با تجربه و مهارتهای مناسب در زمینههای مختلف هستند. بنابراین افزایش تجربه و مهارتهای خود میتواند به شما کمک کند تا در بازار کار رقابت پذیر تر باشید.
نتیجه گیری
در این مقاله به بررسی روندها، فرصتها و چالشهای بازار کار جاوا اسکریپت پرداختیم. با توجه به رشد سریع فناوری و افزایش استفاده از وب، بازار کار برای توسعه دهندگان جاوا اسکریپت همچنان پویا و پرطرفدار است. روندهای مثبتی مانند رشد استفاده از فریمورکهای جاوا اسکریپت و افزایش تکنولوژیهای جانبی مانند Node.js، فرصتهای شغلی بیشتر و چالشهایی مانند رقابت شدید در بازار کار و نیاز به مهارتهای بروز برجسته شده است.
با این حال، توسعه دهندگان با تجربه و مهارت در جاوا اسکریپت میتوانند از فرصتهای شغلی بسیار خوبی بهره مند شوند. و به رقابت در بازار کار آمادگی داشته باشند. آمادگی برای یادگیری مهارتهای جدید و پذیرش تغییرات صنعت نیز میتواند به توسعه دهندگان کمک کند. تا همیشه به روز باشند و در بازار کار رقابت پذیر عمل کنند این نکات برای توسعه دهندگان جاوا اسکریپت بسیار ارزشمند و مفید است تا بتوانند در زمینه خود بهترین عملکرد را داشته باشند و از فرصتهای شغلی در این حوزه بهره مند شوند.
9 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
ممنون بابت اطلاعات مفیدی که در اختیارمون گذاشتین
خیلی لطف دارید شما
متشکر بخاطر مقاله خوبتون
سلام اقای مقصودی
آیا شما بک اند سایت megajs را با node نوشتی؟
سلام خیر درحال حاضر با وردپرس هست سایت
من سی شارپ
جاوا
پایتون
پرل
کارکردم
هیچ کدوم به هوشمندی جاوا اسکریپت نبود
واقعا دوست داشتنیه و جذابه مدام یچیز جدید رو میکنه و یک قابلیت خوب از خودش نشون میده ادمو شوکه میکنه
موافقم!😊👌🏼
با سلام و ممنون بابت توضیحات خیلی عالی ای که دادین همشو با دقت و علاقه خاصی خوندم !
و خیلی خیلی به این زبون علاقمند شدم و دوست دارم با شما این زبون رو کار کنم و بتونم در آینده حرفه ای با این زبون برنامه نویسی های مختلف انجام بدم .
واقعا ممنون بابت راه اندازی این وب سایت و بهتون خسته نباشید میگم و میخوام با قدرت به تهیه مقالات و اموزش هاتون ادامه بدید تا ما بتونیم استفاده کنیم
درود بر شما،
مرسی بابت انرژی مثبتی که میدید. نظر لطف شماست من همه تلاشمو میکنم تا بهترین آموزش هارو برای شما عزیزان آماده کنم. امیدوارم تونسته باشم تو این مسیر کمکی به شما کرده باشم.