10 کتابخانه پرکاربرد جاوا اسکریپت 2024
کتابخانه های پرکاربرد جاوااسکریپت
زبان جاوا اسکریپت زبانی است که روز به روز در حال گسترش می باشد و هر روز کتابخانه های جدیدی از آن منتشر میشود. در این مقاله قصد داریم تا ده مورد از بهترین کتابخانه های جاوا اسکریپت را که میتواند به بهبود زیبایی ها و امکانات وبسایت ما اضافه کند را باهم بررسی کنیم و با آنها آشنا شویم. تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
۱- کتابخانه HOWLER.JS
اولین کتابخانه پرکاربرد جاوا اسکریپت، کتابخانه Howler.js است. یکی از مهمترین قابلیت ها در وبسایت ما که باعث زیبایی و انتقال حس خوب به کاربران وبسایت ما میشود افزودن افکت های صوتی و پخش صدا هنگام کارهای مختلف مانند کلیک کردن، پیغام خطا، ارسال اعلان و… است. کتابخانه Howler.js این قابلیت را به سادگی با افزودن چند خط کد فراهم میکند. همینطور اگر در وبسایت بخشی برای پادکست یا پخش موسیقی وجود دارد، کتابخانه Howler.js به ما امکان این را میدهد تا بتوانیم یک موزیک پلیر آنلاین را در وبسایت خودمان به بهترین شکل ممکن ایجاد کنیم. میتوان سرعت پخش، میزان صدا، تغییر آهنگ و همه ی امکانات لازم برای پخش یک آلبوم آهنگ را در وبسایت با این کتابخانه ایجاد کرد.
ویژگی های کتابخانه Howler.js:
- پشتیبانی از چندین فرمت صوتی: از طیف گسترده از فرمت های صوتی پشتیبانی میکند از جمله WAV، OGG، FLAC ، M4A ، MP3
- پخش همزمان صداها: می تواند چند صدا را به صورت هم زمان پخش کند.
- کنترل پخش: میتواند سرعت پخش، صدا و … را کنترل کند.
- سازگاری با مرورگر ها: از تمامی مرورگر های مدرن پشتیبانی میکند.
۲- کتابخانه SWEET ALERT
برای اینکه وبسایت ما قابلیت تعاملی بهتری با کاربر را داشته باشد استفاده از اعلان ها هنگام رخداد های متفاوت یکی از بهترین راه هاست. به کمک کتابخانه Sweet Alert میتوان به بهترین شکل اعلان هایی را به کاربر نمایش داد. برای نشان دادن اعلان ها یا notification ها کتابخانه های دیگری هم وجود دارد، اما پر استفاده ترین کتابخانه ی جاوا اسکریپت برای انجام این کار کتابخانه Sweet Alert می باشد. Sweet Alert پیغام های پیشفرضی مانند موفقیت آمیز بودن یا نبودن یک رخداد، دریافت اطلاعاتی مانند آدرس ایمیل یا غیره، نمایش پیغام از سمت مدیر وبسایت و… را برای کاربران و استفاده کنندگان از این کتابخانه جاوااسکریپتی فراهم میکند.
ویژگی های کتابخانه SWEET ALERT:
- انواع مختلف پاپآپ: میتوانید از SweetAlert2 برای ایجاد انواع مختلف پاپآپ، از جمله هشدارها، تأییدیهها، اعلانها و فرمها استفاده کنید.
- قابلیت سفارشیسازی: میتوانید ظاهر و عملکرد پاپآپها را به طور کامل با استفاده از CSS و JavaScript تغییر دهید.
- پشتیبانی از انیمیشن: میتوانید از انیمیشنهای CSS برای ایجاد پاپآپهای جذاب و پویا استفاده کنید.
- سازگاری با مرورگرها: SweetAlert2 از تمامی مرورگرهای مدرن پشتیبانی میکند.
۳- کتابخانه HTML2CANVAS
هنگام بازدید کاربران از وبسایت، یکی از امکاناتی که برحسب نوع وبسایتمان میتوانیم برای آنها فراهم کنیم؛ گرفتن تصویر از بخشی از صفحه ی وبسایتمان است که کتابخانه HTML2Canvas این کار را به سادگی برای ما انجام میدهد. کتابخانه HTML2Canvas از صفحه اسکرین شات (screen shot) گرفته و آن را در اختیار کاربر قرار میدهد. استفاده از کتابخانه HTML2Canvas در جاوا اسکریپت هنگام ارسال اطلاعاتی مانند موفقیت آمیز بودن پرداخت، ارسال فاکتور و … کاربرد دارد.
ویژگی های کتابخانه HTML2Canvas:
- تبدیل هر عنصر DOM: میتوانید از HTML2Canvas برای تبدیل هر عنصر DOM، از جمله divها، پاراگرافها، img و button به یک تصویر استفاده کنید.
- قابلیت سفارشیسازی: میتوانید ظاهر تصویر خروجی را با استفاده از گزینههای مختلف، مانند اندازه، کیفیت و فرمت فایلت تغییر دهید.
- پشتیبانی از انیمیشن: میتوانید از HTML2Canvas برای تبدیل انیمیشنهای HTML به تصاویر GIF استفاده کنید.
- سازگاری با مرورگرها: HTML2Canvas از تمام مرورگرهای مدرن پشتیبانی میکند.
۴- کتابخانه POPMOTION.JS
ایجاد افکت های انیمیشنی و متحرک تاثیر خیلی خوبی در جذابیت وبسایت ما خواهد داشت. با به کارگیری کتابخانه Popmotion افکت های انیمیشنی بسیار زیبایی را با چند تکه کد کوتا میتوان ایجاد کرد. استفاده از کتابخانه Popmotion در افزایش زیبایی وبسایت نقش زیادی خواهد داشت.
ویژگی های کتابخانه Popmotion:
- انیمیشنهای زمانبندیشده: Popmotion.js از طیف گستردهای از توابع زمانبندی برای ایجاد انیمیشنهای صاف و روان استفاده میکند.
- قابلیت سفارشیسازی: انیمیشنهای خود را به طور کامل سفارشی کنید.
- عملکرد بالا: Popmotion.js برای ارائه عملکرد بالا حتی در دستگاههای تلفن همراه بهینه شده است.
- سازگاری با مرورگرها: Popmotion.js از تمام مرورگرهای مدرن پشتیبانی میکند.
۵- کتابخانه TYPED.JS
کتابخانه Typed.js در جاوا اسکریپت به ما کمک میکند تا بصورت انیمشنی افکت های تایپ به وبسایت خودمان اضافه کنیم. توسط کتابخانه Typed.js میتوان تنطیم کرد تا متن خاصی در وبسایت ما را بصورت انیمیشنی پاک کند و متن دیگری قرار دهد. تنظیم سرعت، نوع فونت، اندازه ی نوشته، افکت نشانه گر موس و…را نیز میتوان با استفاده از این کتابخانه تنظیم کرد. استفاده از کتابخانه Typed.js در جلب توجه کاربران وبسایت به یک متن مشخص، بسیار کاربردی و مفیبد میباشد.
۶- کتابخانه SCROLL MAGIC
کتابخانه Scroll Magic برای ایجاد افکت های زیبا در وبسایت بر اساس تغییر اسکرول صفحه به کار میرود. با استفاده از این library میتوان تنظیم کرد که پس از مقدار خاصی اسکرول در صفحه اتفاق خاصی در صفحه رخ بدهد. کتابخانه Scroll Magic قابلیت تنظیم افکت بر روی اسکرول افقی را نیز دارد و توسط آن افکت هایی را با تغییر اسکرول افقی یا عمودی یا ترکیبی از هر دو میتوان ایجاد کرد. مثال ها و نما های بیشتری از این کتابخانه جاوا اسکریپتی را میتوانید در وبسایت آن مشاهده کنید.
ویژگی های کتابخانه Scroll Magic:
- انیمیشنهای مبتنی بر اسکرول: ScrollMagic به شما امکان میدهد انیمیشنها را به طور خودکار بر اساس موقعیت اسکرول کاربر در صفحه فعال کنید.
- کنترل: میتوانید سرعت، زمانبندی و سایر جنبههای انیمیشنهای خود را به طور دقیق کنترل کنید.
- قابلیت سفارشیسازی: میتوانید ScrollMagic را با استفاده از CSS و JavaScript به طور کامل تغییر دهید.
- سازگاری با مرورگرها: ScrollMagic از تمام مرورگرهای مدرن پشتیبانی میکند.
۷- کتابخانه PARTICLE.JS
افکت هایی از این library را حتما در وبسایت های دیگر مشاهده کرده اید. به وسیله کتابخانه Particle.js میتوانید پس زمینه هایی برای بخش های خاصی از وبسایت خود ایجاد کنید به طوری که تعدادی particle قرار میدهد که با نزدیک شدن نشانه گر موس یا کلیک بر روی آنها شاهد واکنش هایی از آنها خواهیم بود. کتابخانه Particle.js امکان تنظیم تعداد، نوع، سرعت، رنگ، و دیگر ویژگی های Particle ها را برای ما فراهم میکند. استفاده از کتابخانه Particle.js برای جلب توجه کاربر به بخش خاصی از وبسایت بسیار کاربردی می باشد و بر حسب نیاز میتوان جاهای مختلفی از آن استفاده کرد.
نحوه استفاده از کتابخونه Particles.js
ویژگی های کتابخانه Particle.js:
- انواع مختلف اشکال: Particle.js طیف گستردهای از انواع اشکال را ارائه میدهد، از جمله دایرهها، مربعها، مثلثها و تصاویر.
- قابلیت سفارشیسازی: میتوانید ظاهر، خود را با استفاده از CSS و JavaScript به طور کامل سفارشی کنید.
- عملکرد بالا: Particle.js برای ارائه عملکرد بالا حتی در دستگاههای موبایل بهینه شده است.
- سازگاری با مرورگرها: Particle.js از تمام مرورگرهای مدرن پشتیبانی میکند.
۸- کتابخانه DRAGULA
کتابخانه Dragula در جاوا اسکریپت برای ایجاد قابلیت drag کردن المان های html در بخشی از صفحه کاربرد دارد. به وسیله ی این کتابخانه جاوا اسکریپت، با مقدار کمی کد میتوان یک div را به یک المان با قابلیت dragable تبدیل کرد و رفتار و افکت آن را تنظیم کرد.
ویژگی های کتابخانه dragable:
- قابلیت سفارشی سازی: می توانید ظاهر و رفتار Dragula را با استفاده از CSS و جاوا اسکریپت به طور کامل سفارشی کنید.
- عملکرد بالا: Dragula برای ارائه عملکرد بالا حتی در دستگاه های موبایل بهینه شده است.
- سازگاری با مرورگرها: Dragula با تمام مرورگرهای مدرن سازگار است.
۹- کتابخانه QUIL.JS
کتابخانه Quil با ایجاد قابلیت تنظیم دستی و شخصی سازی صفحه با تگ های html کاربرد زیادی در افزایش تعامل وبسایت با کاربر دارد. با استفاده از این کتابخانه جاوا اسکریپت میتوان به کاربر این اجازه را داد تا هر بخش از وبسایت را آنگونه که تمایل دارد تغییر دهد. اگر از یک زبان خوب در طراحی وبسایت خودمان بهره برده باشم میتوان با ذخیره سازی کوکی هایی این امکان را به وجود بیاوریم تا در دفعات بعدی که کاربر به وبسایت ما مراجه میکند، وبسایت ما را همانگونه که دفعه ی گذشته تنظیم کرده مشاهده کند. کتابخانه Quil برای تنظیم دستی تصویر و ویدئو ها نیز کاربرد دارد و اجازه ی ادیت آنها را هم به کاربر میدهد.
ویژگی های کتابخانه Quil:
- ویرایشگر متن غنی: Quill.js به شما امکان می دهد ویرایشگرهای متنی با قابلیت های مختلف قالب بندی متن، مانند چربی، ایتالیک، زیرخط، کد و عنوان ایجاد کنید.
- افزودن تصاویر و پیوندها: می توانید به راحتی تصاویر و پیوندها را به متن خود در Quill.js اضافه کنید.
- لیست ها: می توانید لیست های مرتب شده و نامرتب را در Quill.js ایجاد کنید.
- ابزارهای ویرایش: Quill.js طیف گسترده ای از ابزارهای ویرایش را ارائه می دهد، مانند ی لغو، انجام مجدد، کپی کردن، برش و چسباندن.
- قابلیت سفارشی سازی بالا: می توانید Quill.js را با استفاده از CSS و JavaScript به طور کامل سفارشی کنید تا با نیازهای خاص شما مطابقت داشته باشد.
- سازگاری با مرورگرها: Quill.js با تمام مرورگرهای مدرن سازگار است.
۱۰- کتابخانه TREE.JS
کتابخانه Tree.js یکی از قدرتمند ترین کتابخانه های جاوا اسکریپت است که در طراحی و ایجاد صحنه های سه بعدی از آن استفاده میشود. در دنیای وب، خلق افکت های سه بعدی میتواند تفاوت زیادی بین ما و رقبای ما به وجود بیاورد. این افکت های سه بعدی توسط کتابخانه Tree.js قابل پیاده سازی است. البته کار با این کتابخانه میتواند کمی سخت باشد. استفاده از این کتابخانه جاوا اسکریپت در نمایش محصولات فروشگاه های اینترنتی خاص به کار میرود.
ویژگی های کتابخانه Tree.js:
- ایجاد آسان: Tree.js به شما امکان می دهد به طور ساده و سریع درختان با رابط کاربری drag-and-drop ایجاد کنید.
- قابلیت های مختلف: Tree.js طیف گسترده ای از قابلیت ها را برای مدیریت درختان ارائه می دهد، از جمله افزودن، حذف، ویرایش و جستجو در عناصر.
- قابلیت سفارشی سازی: می توانید Tree.js را با استفاده از CSS و JavaScript به طور کامل سفارشی کنید.
- سازگاری با مرورگرها: Tree.js با تمام مرورگرهای مدرن سازگار است.
سخن آخر
ما در این مقاله به 10 از کتابخانه های پرکاربرد جاوااسکریپت پرداختیم و ویژگی هر کدام را بیان کردیم که شما بسته به نیاز خود میتوانید یکی از کتابخانه های معرفی شده در پروژه های خود استفاده کنید.
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
عالی مثل همیشه
ممنون از شما
صبح زود با وبسایتت اشنا شدم وبسایت عالی در ضمینه جاوا اسکریپت خیلی قوی عمل میکنی همین فرمون برو جلو (وبسایتت رو به برگریده هام اضافه کردم)
سلام. نظر لطف شماست
هر روز قوی تر از دیروز 😉