بهترین حوزه های برنامه نویسی
در این مقاله قراره در مورد چند تا از بهترین حوزه های برنامه نویسی رو معرفی کنیم که امروزه برای انتخاب شاید دچار سردرگمی شده باشید که ما در این مقاله به شما کمک میکنیم تا بتونین بر حسب علاقه و استعداد خود یکی از این بهترین حوزه های برنامه نویسی رو برای شروع انتخاب کنید.
انواع حوزه های برنامه نویسی :
- توسعه وب
- توسعه موبایل
- توسعه بازی
- هوش مصنوعی و یادگیری ماشین
- امنیت سایبری
1.توسعه وب
برنامهنویسی وب به فرایند ساخت و توسعه برنامهها و اپلیکیشنهای قابل دسترسی از طریق شبکه اینترنت اشاره دارد. در عمل، برنامهنویسی وب شامل استفاده از زبانها، فریمورکها و ابزارهای مختلفی است که برای ایجاد و توسعه برنامههای تحت وب استفاده میشوند.
انواع برنامه نویسی وب :
- فرانت اند (front end)
- بک اند (back end)
- فول استک (full Stack)
برنامه نویسی فرانت اند (front end)چیست ؟
برنامهنویسی فرانتاند (Front-end) به فرایند ساخت و توسعه قسمت مشاهدهپذیر یک برنامه وب یا وبسایت اشاره دارد. برنامهنویسی فرانتاند شامل زبانها، فریمورکها و ابزارهایی است که برای ساختاردهی، طراحی و برنامهنویسی المانها، صفحات وب و تعامل با کاربران استفاده میشود.
اصلی ترین زبان های برنامه نویسی برای توسعه فرانت اند عبارت اند از :
- Html
- Css
- Javascript
بیشتر بخوانید : چرا جاوااسکریپت ؟ چرا باید جاوا اسکریپت یاد گرفت
برنامه نویسی بک اند (back end)چیست ؟
برنامهنویسی بکاند (Back-end) به فرایند ساخت و توسعه قسمت پنهان یک برنامه وب یا وبسایت اشاره دارد. در واقع، برنامهنویسی بکاند شامل زبانها، فریمورکها و ابزارهایی است که برای پردازش، ذخیره، مدیریت و ارسال دادهها و عملیات سمت سرور استفاده میشوند. برنامهنویسی بکاند به طور معمول با پایگاهدادهها، سرورهای وب و کدهای سمت سرور (Server-side) سازگار است.
اصلی ترین زبان های برنامه نویسی برای توسعه بک اند عبارت اند از :
- Php
- Python
- Nodejs
- Java
برنامه نویسی فول استک(full Stack) چیست ؟
برنامهنویسی فول استک (Full Stack) به مهارت و توانایی یک برنامهنویس اشاره دارد که قادر است به طور تمام عیار در هر دو قسمت برنامهنویسی فرانتاند و بکاند فعالیت کند. به عبارت دیگر، برنامهنویس فول استک توانایی توسعه و پیادهسازی سمت کلاینت (Client-side) و سمت سرور (Server-side) را به طور همزمان دارد.
2.توسعه موبایل
این حوزه شامل طراحی، ساخت و نگهداری برنامههای کاربردی موبایل برای گوشیهای اندرویدی (android) و ای او اس (ios) میباشد.
اصلی ترین زبان برنامه نویسی توسعه موبایل:
- Java
- Kotlin
- Swift
- Objective-c
3.توسعه بازی
توسعه بازی فرآیندی پیچیده و جذاب است که شامل مراحلی از جمله ایدهپردازی، طراحی، برنامهنویسی، تست و انتشار میشود. در این فرآیند، افراد با تخصصهای مختلف با یکدیگر همکاری میکنند و یک بازی ویدئویی سرگرمکننده و جذاب خلق کنند.
اصلی ترین زبان برنامه نویسی توسعه بازی:
- موتور بازی سازی یونیتی
- موتور بازی سازی آنریل انجین
- java
- C#
4.هوش مصنوعی و یادگیری ماشین
این حوزه شامل توسعه الگوریتمهایی است که به کامپیوترها امکان میدهد بدون برنامه ریزی یاد بگیرند و عمل کنند. از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در طیف گستردهای از کاربردها مانند تشخیص چهره، خودروهای خودران، ترجمه ماشینی و چتباتها و دستگاه های صنعتی استفاده میشود.
زبان های برنامه نویسی هوش مصنوعی و یادگیری ماشین:
- Python
- R
- C++
- Java
5.امنیت سایبری
این حوزه شامل محافظت از سیستمها و شبکههای کامپیوتری در برابر حملات سایبری میشود. متخصصان امنیت سایبری از دانش خود در مورد نرمافزار، سختافزار و شبکه برای شناسایی، پیشگیری و پاسخ به تهدیدات سایبری استفاده میکنند.
زبان های برنامه نویسی امنیت سایبری:
- Python
- C
- C++
- Java
- Go
- Shell
- Javascript
- Assembly
سخن آخر
اینها تنها چند نمونه از حوزههای پرطرفدار برنامهنویسی هستند. تقاضا برای مهارتهای برنامهنویسی جدید دائماً در حال تغییر است.
بنابراین، مهم است که به یادگیری و بهروزرسانی مهارتهای خود در طول حرفه خود ادامه دهید یادگیری برنامهنویسی میتواند درهای فرصتهای شغلی را به روی شما باز کند و به شما امکان دهد تا در دنیای در حال تغییر فناوری نقش مهمی ایفا کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.