مروری بر فریم ورک Vue js
فریمورک Vue محبوب تر از سایر فریمورک ها!!!
در این مقاله در وبسایت MEGA JS قصد داریم تا به صورت خلاصه در مورد فریمورک Vue بحث کنیم و ببینیم که این فریمورک ویو چگونه کار میکند و علت محبوبیت بالای آن در بین دیگر فریمورک ها چیست؟ همان طور در مورد آینده ی این فریمورک مطالبی گفته خواهد شد. لطفا نظرات و انتقادات خودتون را در مورد این فریمورک در پایین این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.
قصه ی Vuejs از اینجا شروع شد
فریمورک Vue توسط یکی از برنامه نویس های شرکت گوگل به نام ایوان یو (Evan You) ساخته شده. او علاقه ی زیادی به کار با زبان جاوا اسکریپت داشت. زمانی که ایوان در شرکت google مشغول کار با فریمورک انگولار ۱ بود این فریمورک ویژگی های زیادی داشت که نیازی به وجود آنها نبود. همین موضوع باعث شد که او Vuejs را طراحی کند و پس از ۶ ماه کار او به نتیجه نشست. او در فوریه ی سال ۲۰۱۴ این فریمورک را برای استفاده ی عموم عرضه کرد. Vue در اوایل ظهور خود فقط یک کتابخانه ی کوچک بود اما پس از مدتی قابلیت های جدید به آن اضافه شد و وارد رقابت با React و Angular شد. هدف ایوان از ایجاد فریمورک ویو از زبان خودش این است:
“چی میشه اگر من بخش هایی که از فریمورک انگولار را که واقعا دوست دارم رو استخراج کنم و یک چیز سبک تر بسازم”
و همین جمله هدف اصلی ای است که در توسعه ی این فریمورک نقش بالایی داشته و دارد.
مقایسه فریمورک Angular و React
فریمورک Vue الان در چه جایگاهی قرار دارد؟
اگر به آمار و ارقام یک نگاهی بندازیم به یک مسئله ی خیلی عجیب و جالب در مورد فریمورک ویو جی اس برخورد خواهیم کرد. فریمورک انگولار در سال ۲۰۱۰ و فریمورک ری اکت در سال ۲۰۱۳ توسط دو تا از بزرگترین شرکت های جهان یعنی گوگل و فیسبوک منتشر شدند. انگولار نسخه ی یک محبوبیت خیلی بالایی داشت و برنامه نویس های بسیار زیادی گرایش به این فریمورک جاوا اسکریپت داشتند.
فریمورک Vue زمانی معرفی شد که هر دو رقیب او با سرعت بالایی مشغول رشد و توسعه بودند. اما امروز که در سال ۲۰۱۹ قرار داریم فریمورک Vue js در بسیاری از وبسایت ها مانند گیت هاب بالا تر از رقیب های خود قرار گرفته است. این در حالی است که فریمورک انگولار توسط شرکت گوگل و ری اکت توسط شرکت فیسبوک پشتیبانی میشوند و مسیر هموارتری را برای پیشرفت و توسعه پیش رو دارند. این رشد برای فریمورکی مانند vue یک اتفاق واقعا عالی هست.
چرا VUEJS انقدر دوست داشتنی شده؟
۱) شباهت زیاد Vuejs به Angular1
نسخه ی اول انگولار بسیار پرطرفدار بود و هنوز هم طرفداران بسیاری را دارد. از آنجایی که فریمورک vue شباهت خیلی زیادی به فریمورک انگولار دارد باعث شده که توجه برنامه نویس های انگولار را به خود جلب کند وبسیاری از آنها هم اینک از vue استفاده کنند. در پایین چندین نمونه از شباهت های بین vuejs و Angular قابل مشاهده میباشد:
همانطور که در بالا مشاهده میکنید فریمورک Vue تفاوت چندانی با فریمورک Angular ندارد و دربسیاری از دستورات شباهت های خیلی زیادی با هم دیگر دارند.
بررسی سه فریمورک Angular و Vue و React
۲) ساده بودن یادگیری فریمورک Vuejs
فریمورک vue js نسبت به دو رقیب جاوا اسکریپتی خود، از سینتکس ساده تری برخوردار میباشد و خوانایی کد های آن بسیار بالا میباشد به طوری که در اولین نگاه بدون بلد بودن آن هم میتوان دستورات آن را فهمید. همین موضوع باعث آن شده است که یادگیری Vuejs ساده تر باشد و افراد تازه کار یاد گرفتن آن را در الویت قرار دهند. هنگام استفاده از این فریمورک برخلاف انگولار نیاز آن چنانی به یادگیری TypeScript نداریم و مانند ری اکت کد های جاوا اسکریپت ما داخل HTML به صورت نامنظم وجود ندارد. فریمورک ویو در نسخه ی ۲ تغییرات خیلی خوبی در این زمینه داشته و گمان ها بر این است که این روند رو به رشد ادامه دار باشد. تیم توسعه دهنده ی Vuejs در صدد ساده تر کردن دستورات و کد های این فریمورک در نسخه های بعدی هستند.
۳- جامعه آماری بالا Vue
طبق نمودار زیر که بر اساس بررسی در وبسایت ها و آمار بدست آمده طراحی شده است، Vuejs بسیار سریع در حال رشد میباشد و توسط برنامه نویس های زیادی استفاده میشود. تعداد زیاد برنامه نویس ها و انجمن ها همیشه یکی از معیار های اصلی ای است که برنامه نویس ها به سمت یک موضوع گرایش پیدا کنند. این دلیل باعث شده که vue بازار کار خوبی را هم به دست بیاورد. ساده بودن فریمورک Vuejs باعث پیش رفتن سریع تر پروژه ها میشود که همین علت جهت گیری بازار کار به سمت این فریمورک را به همراه داشته است. استفاده از ویو جی اس در ساخت وبسایت های تک صفحه ای (SPA) بسیار پر رونق است. برای ساخت اینگونه وبسایت ها Vuejs یک گزینه بسیار مناسب است.
چه شرکت هایی از فریموک Vuejs استفاده میکنند؟
- GitLab
- NASA
- Netflix
- Grammarly
- Upwork
- Behance
- Wix
مزایا و معایب فریمورک ویو جی اس:
مزایای vuejs
- جامعه بزرگ و فعال: یک جامعه بزرگ و فعال و پشتیبانی گسترده ای از برنامه نویسان را دارد.
- یادگیری آسان: یادیگری vuejs برای متبدیان آسان است و سینتکس آن ساده و خواناست.
- عملکرد: ویو جی اس سبک است که با ارائه سریع تر و بهبود عملکرد به برنامه های وب کمک میکند.
- انعطاف پذیری: vuejs این امکان را به شما می دهد تا از طیف گسترده ای از پروژه های از توسعه وب سایت های ساده تا برنامه تک صفحه پیچیده را طراحی کنید.
معایب vuejs
- اکوسیستم کوچکتر: در مقایسه با فریمورک های react ، angular ویو جی اس اکو سیستم کوچک تری دارد و دسترسی محدود تر به منابع دارد.
- منابع محدود: درحالی که vuejs دارای یک جامعه رو به رشد است منابع و پشتیبانی گسترده ای را در مقایسه با موارد دیگر پیدا میکند.
آیا یادگیری vuejs آسان آست؟
Vuejs برای هر توسعهدهندهای که دانش موجود در مورد جاوا اسکریپت را داشته باشد آسان است.برخلاف سایر فریم ورک ها، Vue به دانش گسترده ای از کتابخانه ها یا JSX نیاز ندارد. Vue همچنین به دلیل مستندات گسترده آن به راحتی برای توسعه دهندگان در تمام سطوح مهارت سازگار است. در نظرسنجی سال 2019 از حدود 1600 توسعهدهنده، 76 درصد به قابلیتهای مستندسازی استثنایی به عنوان بزرگترین مزیت Vue اشاره کردند.
ویژگیهای اصلی فریمورک ویو جی اس
- معماری مبتنی بر کامپوننت: Vue.js از یک معماری کامپوننتمحور استفاده میکند که به تقسیم کد به بخشهای کوچکتر و قابل استفاده مجدد کمک میکند.
- dom مجازی: Vue.js از مفهوم DOM مجازی استفاده میکند که به بهبود عملکرد و سرعت رندرینگ صفحات وب کمک میکند.
- دستورالعملها: Vue.js دارای دستورالعملهایی است که به توسعهدهندگان امکان میدهد تا به راحتی عملیاتهای DOM را انجام دهند، مانند نمایش شرطی، حلقهها و غیره
پیشنیاز یادیگری فریمورک vuejs
vuejs مانند هر فریمورک دیگری برای یادگیری و مسلط شدن در آن باید زبان های پیشین را مسلط باشید.
- Html and css: شما باید با زبان های html و css آشنایی لازم را داشته باشید.
- Javascript: شما باید مفاهیم اولیه جاوااسکریپت را مسلط باشد همچنین با ES6 باید مسلط باشید.
آینده فریم ورک VUEJS
بزودی در انتهای سال ۲۰۱۹ یا ابتدای سال ۲۰۲۰ نسخه سوم فریمورک Vuejs منتشر خواهد شد. ضمن اینکه نسخه دوم آن در حال استفاده شدن است و از سینتکس خیلی خوبی بهره میبرد، برای نسخه بعدی vue، این فریم ورک از نو بازنویسی خواهد شد. در بازنویسی این فریمورک از دستورات و تکنولوژی های مدرن تر و جدیدتر جاوا اسکریپت بهره گرفته خواهد شد که انتظار میرود حجم فریم ورک vue در نسخه ۳ کمتر و کارایی آن بهتر و سریع تر شود. Vue 3 میتواند مسیر صعود یا سقوط فریمورک Vuejs را مشخص کند که امید به پیشرفت آن بسیار بالاست.
فریمورک انگولار
خلاصه مقاله Vue
Vuejs برای استفاده در پروژه های کوچک و بزرگ به راحتی نیاز هایمان را میتواند مرتفع کند. یاد گرفتن آن ساده است و خوانایی بسیار بالایی دارد. روند روبه رشد و همچنین تعداد زیاد برنامه نویس ها و انجمن های مرتبط با vue میتونه یکی از دلایلی باشد که یادگیری آن را شروع کنیم. اغلب برنامه نویس ها بر این باورند که در نسخه سوم، Vue تغییرات خوبی را رقم خواهد زد و این فریمورک را در مسیر صحیح و روبه پیشرفت نگه خواهد داشت. شاید الان بهترین زمان برای یاد گرفتن این فریمورک باشد. زمان را هدر ندهیم…!
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
بی صبرانه منتظر یک آموزش جامع و کامل از این فریم ورک محبوب از تیم خوب مگا جی اس هستیم
بعد از react میریم سراغ Vuejs 😉