34) تمرین: پیدا کردن بزرگترین عدد در جاوااسکریپت
آموزش رایگان جاوااسکریپت
یافتن بزرگترین عدد در جاوااسکریپت
در مقالات قبلی، با دستورات شرطی و حلقهها کاملاً آشنا شدیم و تمامی نکاتش رو بررسی کردیم. از این به بعد، چند مقاله قراره که یک سری تمرینهای جذاب انجام بدیم که بیشتر توی حوزه حلقهها و دستورات شرطی هست. این تمرینها کمک میکنن تا کاملاً درک کنیم کجا و چطور باید از این مفاهیم استفاده کنیم. این جلسه قراره یک تابع بنویسیم که دوتا عدد رو به عنوان ورودی میگیره و عدد بزرگتر رو توی کنسول مرورگر لاگ میکنه.(پیدا کردن بزرگترین عدد) حتماً قبل از خوندن این مقاله، خودتون سعی کنید این تابع رو بنویسید و بعد ببینید که من این تابع رو چطور پیادهسازی کردم.
آشنایی با توابع در جاوااسکریپت
قراره توی این تمرین بیشتر از توابع (Functions) استفاده کنیم. اگه هنوز با توابع آشنا نیستید، کافیه به سایت مگا جی اس (megajs.com) برید. توی قسمت «تونل یادگیری رایگان» آموزش کامل رایگان جاوااسکریپت هست که میتونید هم به صورت مقالهای بخونید، هم به صورت آنلاین ببینید، و یا حتی دانلود کنید با کیفیت Full HD و به همراه سورس یا فایل آموزشی. اگه با توابع آشنایی دارید، دیگه نیازی به دوره دیگهای نیست.
شروع کدنویسی تابع maxNumber
برای شروع، لازمه که یک تابع با نام maxNumber
بنویسیم. فرقی نمیکنه چه اسمی میذارید، اما ما این اسم رو انتخاب میکنیم چون قراره بزرگترین عدد رو برگردونه. به این تابع دو پارامتر میدیم که مقایسه کنه کدوم بزرگتره و توی کنسول مرورگر لاگ کنه. مثال:
function maxNumber(a , b) {}
چون کدها قراره خیلی زیاد نباشن، اسم پارامترها رو کوتاه گذاشتیم. اما بهتره توی پروژههای جدی اسمهای قابلشناسایی بذارید که وقتی کد رو میخونید، متوجه بشید که این پارامتر چه کاری انجام میده.
اضافه کردن دستور شرطی
حالا دستور شرطی رو میذاریم تا چک کنیم کدوم عدد بزرگتره:
function maxNumber(a , b) { if(a>b) { console.log(a); } else { console.log(b); } } maxNumber(5 , 2); // 5
اگه این کد رو اجرا کنیم، میبینیم که عدد 5 توی کنسول مرورگر لاگ میشه. حتماً قبل از اتمام کدتون، تابع رو با حالتهای مختلف تست کنید و مطمئن بشید که مشکلی نداره.
بهینهسازی کد
برای کوتاهتر کردن کد، میتونیم بلوکها رو حذف کنیم و جلوی همون شرطها بنویسیم:
function maxNumber(a , b) { if(a>b) console.log(a); else console.log(b); } maxNumber(5 , 2); // 5
یا میتونیم از دستور شرطی تک خطی استفاده کنیم:
function maxNumber(a , b) { return (a>b) ? console.log(a) : console.log(b); } maxNumber(5 , 2); // 5
با دستور شرطی تک خطی، مقدار تابع برابر با عدد بزرگتر میشه و وقتی کد رو اجرا کنیم، خروجی عدد بزرگتر که 5 هست رو نشون میده. حالا هر مقداری رو بذارید میبینید که عدد بزرگتر رو خواهد داد. اینطوری، سه روش رو برای حل این مسئله یاد گرفتیم و میتونید با هر روشی که راحتتر هستید از اون استفاده کنید.
این قسمت هم تموم شد. حتماً تمرین کنید و چند مثال برای خودتون بزنید که کاملاً براتون جا بیفته. نظراتتون رو هم با ما در میون بذارید 😉
برای مشاهده لینک دانلود لطفا وارد حساب کاربری خود شوید!
وارد شویدپسورد فایل : ندارد گزارش خرابی لینک
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.