4) آموزش متغیرها در جاوااسکریپت (Variables)
آموزش رایگان جاوااسکریپت
تعریف متغیر رکن اصلی همه زبان های برنامه نویسیه و زبان برنامه نویسی جاوااسکریپت هم از این قاعده مستثنا نیست و مانند همه زبان های برنامه نویسی دیگه قابلت تعریف متغیر و دسترسی به خونه های حافظه رو داره. متغییر های جاوااسکریپت خونه هایی از حافظه هستن که دستورات یا مقادیر مد نظر رو ذخیره میکنن و هر زمان که نیاز به اجرای دستورات داشتیم، دیگه نیاز نیست اونا رو از اول بنویسیم؛ فقط کافیه اسم متغیر آورده بشه تا به مقادیر داخلش دسترسی پیدا کنیم.
متغیر چیه؟
متغیر (Variable) یک بخش از حافظه است که یک اسم برای آن در نظر میگیریم و اطلاعاتی را در آن بخش از حافظه قرار می دهیم. برای دسترسی به اطلاعات قرار گرفته در آن بخش از حافظه، تنها کافی است تا نام آن بخش از حافظه (نام متغیر) را فراخوانی کنیم. برای اختصاص دادن مقدار به متغیر از علامت مساوی (=) استفاده میکنیم.
از متغیر ها برای ذخیره سازی مقادیر و داده استفاده میشود.
از ویژگی های خاص متغییرها میشه به این اشاره کرد که اونا قابلیت جای دادن تقریبا هر چیزی رو در خودشون دارن! که فقط به اعداد و رشته ها ختم نمیشه. متغییر ها توانایی نگهداری اطلاعات پیچیده یا حتی کلیّت توابع رو دارن؛ که بعدا بیشتر باهاشون آشنا میشید.
روش تعریف متغیر در جاوااسکریپت
برای تعریف یک متغیر در جاوااسکریپت از یکی از کلمات Var , Let , Const استفاده میکنیم. بعد از آوردن کلمه ی کلیدی Var، Let یا Const ما یک از بخش از حافظه رو انتخاب کردیم. حالا باید یک نام برای این بخش از حافظه مشخص کنیم. در نامگذاری متغیرها در جاوااسکریپت باید به نکات زیر توجه کنیم:
- نام متغیرها تنها میتواند شامل حروف انگلیسی، اعداد انگلیسی، آندر اسکور (underscore) و علامت $ باشد.
- نام متغیرها در جاوااسکریپت نباید با کارکتری بجز حروف انگلیسی شروع شود.
- نام متغیرها در جاوااسکریپت میتواند با علامت های $ و _ شروع شوند، اما معمولا استفاده نمی شوند.
- در تعریف نام متغیرها، زبان جاوااسکریپت بر روی بزرگ و کوچک بودن حروف حساس است. به عنوان مثال G با g دو متغیر کاملا متفاوت هستند.
- در تعریف نام متغیرها نمیتوان از کلمات کلیدی زبان جاوااسکریپت استفاده کرد.
همونطور که در بالا گفته شد برای تعریف متغیرها در جاوااسکریپت از کلمات کلیدی Var , Const , Let استفاده میشود. در ادامه به این موضوع میپردازیم که تفاوت این ۳ کلمه برای تعریف متغیر چیست؟ و از هر کدام در کجا استفاده میشود.
انوع روش تعریف متغیر
تعریف متغیر با Var
کلمه کلیدی Var از زمان ابداع جاوااسکریپت تا به امروز برای تعریف متغیر استفاده میشده. اما به دلیل مشکلاتی که در محدوده متغیرها ایجاد میکرد، از سال ۲۰۱۵ با اومدن اکما اسکریپت ۶ یا ES6 کلمه کلیدی Var منسوخ (deprecated) شده و کاربرد زیادی در برنامه های امروزی ندارد. درفریم ورک های محبوب مثل Angular , Vuejs و .. کلمه کلیدی Let جایگزین Var شده است.
Var در ورژن های جدید منسوخ شده اما به این معنی نیست که ما از Var استفاده نمیکنیم
var grade; grade = 20;
همچنین میتوانید در یک دستور هم متغیر را تعریف کنید، هم به آن مقدار اختصاص دهید.
var grade = 20;
توجه داشته باشید که برای تعریف متغیر از نوع رشته (یا همون کلمه) باید متن مورد نظر را بین ” ” یا ‘ ‘ قرار دهیم.
// string var name = "megajs.com"; // OR var name = 'megajs.com';
یک نکته در دستورات بالا که باید به آن دقت کرد علامت “;” در پایان هر دستوره. در زبان جاوااسکریپت لازمه که در انتهای هر دستور این علامت رو قرار بدیم. در صورت درج نکردن “;” در انتهای دستورات جاوااسکریپت، کنسول مرورگر به ما پیغام خطا نشان خواهد داد. البته مرورگر های امروزی و جدید و کد ادیتورهای پیشرفته ارور نمیدن، در واقع به صورت اتوماتیک هر خط از کدهای شما را یک دستور جدا در نظر میگیرن؛ اما برای استاندارد نویسی لازم است که انتهای هر دستور یک “;” قرار دهید.
در ادامه این دوره برای تعریف یک متغیر از کلمه Var استفاده میکنیم
بعد از یادگیری توابع و حلقه ها و دستورات شرطی، در یک مطلب جداگانه به محدوده متغیر ها (Variable Scope) میپردازیم و اونجا متوجه میشید که ضعف Var در چیه و چرا Let و Const جایگزین اون شدن.
متغیر ها و مطالبی که در بالا گفته شد، همگی به صورت مطالبی هستند که به خاطر سپردن آنها شاید کار درستی نباشه و باید حین برنامه نویسی با جاوااسکریپت تمامی روش های استفاده از اون ها رو یاد بگیرید. در روزهای بعدی از متغیر ها بیشتر استفاده خواهیم کرد.
برای مشاهده لینک دانلود لطفا وارد حساب کاربری خود شوید!
وارد شویدپسورد فایل : ندارد گزارش خرابی لینک
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
20 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام وقت بخیر
اون قسمتی که نام رو از داخل کوتیشن در آوردین و ادیتور ارورر گرفت.. چه منویی رو باید فعال کنیم تا اون ارور قرمز رنگ هارو ببینیم؟ ما کوتیشن هارو برداشتیم اروری ندیدیم
اون ارور سینتکس هست.
اگه اکستنشن های جلسه دوم رو نصب کرده باشید اوکیه
سلام
سپاس از آموزش خوبتون من دارم از فیلم های آموزشی استفاده می کنم
سلام ممنونم
سلام وقت بخیر خیلی ممنون بابت آموزش خوبتون
چرا نمیشه کلیپ ها رو دانلود کرد ؟
لینک دانلود ها تغییر کرده به زودی اصلاح میشه
سلام
وقتتون بخیر
خیلی ممنون بابت دوره مفیدتون . من خیلی تو سایتای مختلف دنبال یک دوره منظم و کامل جاوااسکریپت گشتم و قبل از شما جایی رو پیدا نکردم. خلاصه که کلی تشکر
سلام و درود.
نظر لطف شماست. امیدوارم بهترین استفاده رو برده باشید از این دوره
سلام ممنون از دوره بسیار خوبتون 1جلسه دیدم خوب بوده
بهتره تلگرام هم یه گروه رفع اشکال بزنید عالی میشه
سلام استاد ببخشید توی وی اس کد وقتی ته کد سیمی کولن نذاری باز هم توی لابو سرور کد بدون خطا اجرا میشه دلیلش چیه؟
داخل ادیتور های وقتی شما دستور رو کامل نوشته باشید و enter زده باشید اتوماتیک سیمیکالن رو لحاظ میکنه تا خطاهای الکی نگیریم. و با اکستنشن prettier میتونید کدهاتون وسیمیکالن هارو اتوماتیک لحاظ کنید
سلام چرا آموزش مقدماتی جاوا اسکریپتتون دانلود نمیشه ؟
مشکلی داره لینک دانلودها
من پشتیبانیتونم پیام دادم ولی کسی متاسفانه جوابگو نیست ممنون میشم رسیدگی کنید
میتونید تو دوره مفدماتی دانلود کنید تا لینک تک صفحات اصلاح بشه
سلام وقت بخیر.
ببخشید console.log رو میشه بیشتر توضیح بدید؟
سلام.
برای دیدن خروجی کد و مقدار متغیر و خروجی تابع از کنسول ااستفاده میکنیم و برای دیباگ کردن استفاده میشه
سلام خسته نباشید ممنون از دوره خوبتون!
خواستم بدونم که وقتی من این دوره رو به اتمام برسونم و تمرینات لازم رو انجام بدم، میتونم سایت هایی ک توی اینترنت بنظرم جذابن رو طراحی کنم یا این فقط ی دوره مقدماتی برای یادگیری پایه ای هستش؟!
ممنون میشم جواب بدید
سلام و درود. ممنونم
دوره مقدماتی فقط دیدگاه برنامه نویسی به شما میده و برای طراحی سایت و پروژه های بزرگ زوده هنوز
بعد از این دوره میتونید برید سراغ دوره های آموزش کامل که انتها هر کدوم یه سری تمرین انجام شده که کم کم میتونید از برنامه نویسی کاربردی استفاده کنید.
و در نهایت دوره هیولای جاوااسکریپت که میتونید به طور کامل به جاوااسکریپت مسلط بشید هرکاری با که با جاوااسکریپت قابل انجام هست رو یاد میگیرید.
سلام خدا قوت.
یه افزونه هست به نام live server نصبش کن که نیاز به رفلش مروگر نباشه خودش رفلشه کنه سر هر بار سیو کردن خودکار.
سلام بله میدونم اما برای آموزش لازمه که یه توضیحی قبل از رفرش کردن صفحه باشه و نیازی به رففرش اتوماتیک نیست. اما بازم ممنون از پیشنهادتون
با درود اگه از vcod استفاده کنی به عنوان رابط اصلن نیازی به نصر افزونه نیست و می شه با کلیک راست روی index ,گزینه live رو انتخاب کنی