یک وبسایت چگونه عمل میکند | مراحل طراحی سایت
توی این قسمت از دوره آموزش رایگان html، با هم مراحل ساخت تا انتشار یک وبسایت کامل رو بررسی میکنیم و به سوال یک وبسایت چگونه عمل میکند پاسخ میدیم. اول با مراحل ساخت سایت آشنا میشید و بعد یاد میگیرید که یک وبسایت چجوری به دست شما میرسه. اما قبل از همه این آموزش ها باید بدونیم که سایت چیه. پس برای آشنایی کامل با سایت ها حتما این مقاله رو بخونید.
وبسایت چیه؟
وبسایت ها مکان های مجازی هستن که از صفحات مختلف تشکیل شدن. توی این صفحات از متن و عکس و ویدیو و… برای ارتباط با کاربر استفاده میشه. طراحی سایت ها توسط یه برنامه نویس وب یا وردپرس کار انجام میشه. سایت ها اکثرا برای کسب درآمد بیشتر ساخته میشن، این کسب درآمد میتونه از طریق فروش آنلاین محصولات یا نمایش تبلیغات باشه. (راه های خیلی زیادی برای کسب درآمد از سایت ها وجود داره)
سایت های چجوری ساخته میشن؟
برای ساخت یه وبسایت با کدنویسی ما باید 3 مرحله طراحی ui و ux، خرید هاست و دامنه و کدنویسی با html, css, javascript رو انجام بدیم. در ادامه هر کدوم از این مراحل رو به صورت جداگانه توضیح میدم.
طراحی ظاهر سایت ( ui و ux )
ما به عنوان یه برنامه نویس وظیفه نداریم که این کارو انجام بدیم و تو همه شرکت ها یه متخصص و طراح برای این کار هست. طراح ui و ux ظاهر یک سایت رو با نرم افزار های گرافیکی مثل فیگما طراحی میکنه و ما به عنوان یه برنامه نویس فرانت اند باید اون طرح رو کدنویسی کنیم. وظیفه ما تبدیل این طرح به یه سایت واقعیه.
خرید هاست و دامنه
هاست یه کامپیوتریه که همیشه روشنه و سرعت و قدرت خیلی خوبی داره. ما باید تمام اطلاعات سایتمون رو روی هاست آپلود و نگهداری کنیم. دامنه هم آدرس و اسم سایتمونه. دامنه از دو بخش اسم و پسوند ساخته شده. اسم دامنه به سلیقه خودتون میتونه باشه و پسوند هم انواع زیادی مثل com. و ir. داره. البته اگه توی شرکتی کار میکنید شما با این بخش کار ندارید و یه شخص دیگه هاست و دامنه رو خریداری میکنه.
کدنویسی و برنامه نویسی سایت
بخش اصلی کار که به عهده شما همین کدنویسیه. توی قسمت html چیست کامل راجع به زبان هایی که باید به عنوان یه برنامه نویس فرانت اند بلد باشید صحبت کردیم. توی بخش برنامه نویسی وب حداقل به دوتا برنامه نویس ( یکی فرانت اند و یکی بک اند ) نیاز داریم. برنامه نویس فرانت اند هرچیزی که کاربر توی سایت قراره ببینه رو میسازه و برنامه نویس بک اند کارهای سمت سرور سایت رو انجام میده که کاربر اونها رو نمیبینه.
مخاطب چجوری سایت رو میبینه؟
ما کد هارو مینویسیم و روی هاست قرار میدیم، اما کاربر نمیخواد کد های مارو ببینه و فقط نتیجه کارو میبینه. حالا این کدها چجوری تبدیل به نتیجه ای میشن که کاربر قراره ببینه. توی دو مرحله بهتون کامل مراحل تبدیل شدن این کدها به صفجه وب رو توضیح میدم.
1- فرستادن درخواست به سمت سرور: کاربر با وارد کردن لینک هرکدوم از صفحات سایت ما توی مرورگرش، یه درخواست به سمت سرور های ما میفرسته و سرور با توجه به درخواست کاربر یه خروجی DOM که مخفف Document Object Model میفرسته. شما در javascript با مبحث dom به صورت کامل آشنا میشید.
2- نمایش دادن سایت توسط مرورگر: بعد از دریافت dom مرورگر با استفاده از مترجمی که داخل خودش داره، dom رو به چیزی تبدیل میکنه که برای کاربر قابل فهم باشه، مثل همین صفحه ای که الان دارید بهش نگاه میکنید.
حالا که به اینجای مقاله رسیدید شما کاملا با مراحل طراحی سایت آشنا شدید میدونید که یک وبسایت چگونه عمل میکند. اگر هر جایی از مطالب رو متوجه نشدید میتونید توی کامنت ها سوالتون رو بپرسید. برای یادگیری قسمت بعدی دوره میتونید از لینک زیر استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.